ازيكم يا قمرات
ان شاء الله وصفاتي اليوم تعجبكم
لان اكيد كلكم بتعشقوا الشيكولاته
وانا كمااااااااان
ايه رأيكم نوفر ونعمل في البيت
تويكس
و باونتي
والله طعمها جميل جداااااا
وكفاية انها مضمونة
يالا نبدأ
تويكس:
المقادير:
2 كوب دقيق
250 جرام زبدة مثلجة مكعبات
3/4 كوب سكر بودرة(عملت 1/2 كوب بس)
1/4 م ص بيكنج بودر
رشة ملح
1 بيضة
فانيليا
مقادير التوفي:
كوب ونصف سكر ناعم الحبيبات
1 كوب كريمة وممكن قشطة ولكن بالكريمة غنية ولذيذة
1 معلقة زبدة
للتغطية :
شيكولاته خام مذابة مع قليل من الزيت
الطريقة :
1-تحضير السابليه:نضع في الفودبروسيسور
الدقيق وبيكنج بودر وسكر بودرة ورشة ملح ويخلط معا
2- نضيف الزبدة مكعبات ويضرب ثواني
3- نضيف البيضة وفانيليا ونضرب ثواني حتي نحصل علي عجينة تشبه فتات الخبز
4- نضعها في طبق ونغطيه ببلاستيك استريتش ونضعها في الثلاجة 6 ساعات
والافضل لو قبلها بيوم نحضرها
5- نحضر صينية مستطيلة وندهنها ثم نضع ورق زبدة وندهنه ثم نفرد العجينة بسمك معقول ونغزها بالشوكة
6- اهم خطوة نقسم العجينة وهي الصينية 3 اقسام بالعرض و8 بالطول
كما في الصورة
ملحوظة هااااااامة: يجب التعامل مع السابليه برقة وحنية
حتي لا يتكسر
لانه بيكون هش جدا
7- تدخل الفرن علي درجة حرارة 180 لمدة 15 دقيقة ونتابعها لانها لا تأخذ وقت كتير
ثم نتركها تبرد تماما في الصينية
اياكي تلمسيها او تحركيها وهي سخنة هتتكسر
اللهم بلغت اللهم فاشهد
تحضير التوفي:
نضع السكر علي النار حتي يصبح كراميل ذهبي ممكن اضافة معلقة ماء
ثم نهدي النار ونضيف كريمة وزبدة ثم يحرك ببطء حتي لا يفور حتي يمتزج جيدا ويترك دقايق يبرد
ثم نضيفه علي السابليه بعد ما برد
وبحذر شديد نمشي بالسكينة علي التقسيم
ثم ندخلها الثلاجة تتماسك
ثم نخرجها ونحاول ببطء وبرفق
ننزع وحدات البسكويت بالكراميل
ونغمسها في الشيكولاته المذابة
وممكن طريقة اسهل
بعد ما تبرد بالكراميل نضع عليها وهي في الصينية
الشيكولاته المذابة ونتركها تبرد
ثم نقطعها
ولكن هتكون الشيكولاته في الوجه فقط
ولكني انا بغمسها كلها في الشيكولاته قطعة قطعة
ثم نضعها في ورق بليسيه
وتقدم
جربوها هتعجبكم جداااااا
باونتي:
االمقادير:
2 بياض بيض
1/2 كوب سكر بودرة
كوب ونصف جوز هند مبشور
شيكولاته مذابة بقليل من الزيت للتغطية
االطريقة:
1- يخلط بياض البيض مع السكر البودرة
2- يضاف جوز الهند ويخلط بالمعلقة جيدا
3- تدهن اليدين بالزيت او الماء افضل لانها تلصق باليد
4- نأخذ كمية صغيرة وتشكل علي هيئة اصبع صغير
5-توضع في صينية الفرن مدهونة ونضع ورق زبدة مدهون
6- تدخل فرن متوسط الحرارة لمدة 10 دقائق فقط حتي تتماسك
وارجو الانتباه لها لان جوز الهند يحترق سريعا
7- تترك لتبرد ثم تغمس في الشيكولاته المذابة
8- توضع في ورق بيليسيه وتقدم
طعمها راااائع جدااااا
ان شاء الله تعجبكم
وارجو التقييم